Categorieën

PRTG Monitor


Er is geen verstoring

Laatste update:
1/20/2022 3:19:47

CMS systemen


Met behulp van een CMS (content management system), zoals WordPress, Joomla, Drupal, Typo3 of CMS Made Simple, is een website te onderhouden zonder extra programma’s. Met een webbrowser kunt u inloggen op het systeem met een login en wachtwoord, waarna u de mogelijkheid krijgt om pagina’s aan te maken, te onderhouden en te verwijderen.

De installatie van een CMS systeem kan zonder problemen bij HeNa Computers Bij sommige webhosting providers moeten er rechten aangepast worden, maar dat is bij ons niet nodig. Het CMS wordt door ons geïnstalleerd. Mocht u een ander CMS willen kunt u natuurlijk altijd bij ons aangeven en vervangen wij deze voor u.

Hieronder een aantal CMS systemen, welke gratis beschikbaar zijn en eenvoudig gedownload kunnen worden. Achter al deze CMS systemen zit een grote gemeenschap voor support en verdere ontwikkeling.

Wordpress

Het WordPress CMS systeem is van origine een systeem om blogs mee te publiceren, maar is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig CMS systeem. Inmiddels zijn er ook vele plugins voor geschreven, waarmee bijvoorbeeld foto galleries zijn te onderhouden.
WordPress is een eenvoudig CMS systeem dat snel geïnstalleerd is. De gemiddelde webmaster zal dit systeem snel onder de knie hebben en mooie websites online kunnen zetten. Dit mede dankzij de vele templates die beschikbaar zijn en vanuit WordPress zelf geïnstalleerd kunnen worden.

Joomla

In vergelijking tot WordPress is Joomla lastiger om onder de knie te krijgen. Daarentegen is het CMS systeem wel uitgebreider en meer geschikt voor grote websites met veel interactieve functionaliteit. Zoals gezegd vereist het meer kennis van de beheerder om dit CMS systeem te onderhouden.

typo3

Qua eenvoud van beheer valt Drupal tussen WordPress en Joomla. Ook voor Drupal zijn vele templates te downloaden en er zit een grote community achter voor support en verdere ontwikkeling. Ook grote organisaties gebruiken vaak Drupal voor onderhoud van hun druk bezochte websites.

cmsms

CMS Made Simple is eenvoudig in opzet en flexibel. Het is eenvoudig genoeg voor het opzetten van een familie website en volwassen genoeg voor grote websites met veel bezoekers.

typo3

Typo3 is een groot CMS systeem, waarbij het voordeel is dat er eenvoudig meertalige websites mee online gezet kunnen worden. Ook voor dit CMS systeem zijn vele uitbreiding beschikbaar. Voor het opzetten en onderhouden van dit systeem is wel enige kennis nodig bij de webmaster.
Bekijk demo